Fotbollsföräldrar

Alla barn som spelar fotboll har fotbollsföräldrar. Aktiva föräldrar är ofta en tillgång för barnen och deras träning men kan också vara besvärliga. Problem kan uppstå när föräldrar vill att barnet ska uppfylla deras egna dröm om att bli proffsspelare, vilket kommer att orsaka för mycket press på både barnet, tränare och även klubben. Att spela fotboll ska vara roligt för barn och de ska inte behöva känna att de måste prestera på topp vid varje match och träningspass på grund av att föräldrarna tittar på.

Föräldrar som lägger sig i

Det är skillnad på fotbollsföräldrar som är villiga att hjälpa till (som exempelvis matchvärd, vid cuper eller läger) och föräldrar som lägger sig i. Det har hänt att föräldrar kräver att deras barn ska spela trots skada eller att de vill att barnet ska få en annan position i laget. Det har även hänt att föräldrar skriker instruktioner till barnet som går emot tränarens instruktioner eller att de skäller ut domaren och så vidare. Det är tråkigt när det händer eftersom det skapar dålig atmosfär för både barnet, laget och tränaren.

Bra och snygga kläder

Fotboll är en fantastiskt rolig sport och det ska vara både kul och utmanande för barn att spela. Givetvis vill de som spelar ha snygga träningskläder som de trivs i, oavsett ålder. Men det är lika viktigt för ett barn att ha snygga och funktionella kläder utanför fotbollsplanen. En bra investering är att skaffa en väst för barn som kommer att ge lite extra värme när det behövs. När vädret blir varmare åker gärna jackan av men det är fortfarande för kallt att vara utan. Det är nu som en väst för barn blir perfekt. Den kommer att ge värme utan att vara för varm plus att den är riktigt snygg. Hos Kids Brand Store online kan du hitta ett brett urval av västar i flera olika färger och material till varierande priser. Du kommer att hitta västar för både killar och tjejer som gärna kan kombineras med en t-shirt, långtröja eller hoodie. Kids Brand Store erbjuder riktigt bra produkter av hög kvalitet från välkända märken såsom Peak Performance, Sail Racing, Tommy Hilfiger, Boss, Gant, Calvin Klein och Lyle & Scott.

Trevlig stämning

För att skapa en trevlig och fin stämning finns det några saker som föräldrar bör komma ihåg. Barn spelar fotboll eftersom de tycker det är roligt, men med för mycket krav kan de förlora spelglädjen och vilja sluta spela. Ledare i en fotbollsklubb är ideella och ingen är proffs utan alla finns där eftersom de älskar fotboll och tycker om spelet. Stötta ditt barns fotbollsintresse utan höga krav och förväntningar, specialisering kommer senare. Visa respekt för klubben, tränare och domare och var stöttande och positiv. Ta gärna reda på om du kan hjälpa till i ditt barns klubb och kom ihåg att det är inte nödvändigt att vinna varje match, inte ens proffslagen vinner varje match! Det är jätteviktigt att föräldrar ger en positiv feedback till barnet och stäng helst av mobilen under matcherna.