Köpa in matchkläder till damlag

Är du engagerad i klubbens damverksamhet och på jakt efter nya kläder till tjejerna? Då har du hittat helt rätt. Här får du de bästa tipsen för att köpa rätt typ av träningskläder till fotbollsspelande tjejer i olika åldrar.

Hur bör du tänka när det gäller storlekar? Var finns de bästa priserna och hur kan du täcka kostnaderna? Häng med för att ta del av bra tips i samband med inköp av fotbollsplagg till tjejlaget!

Kort- eller långärmade träningströjor dam

Det är lätt hänt att du helt glömmer bort det faktum att solen inte alltid är på sin bästa sida här på nordligare breddgrader. Även om tanken är att investera i träningskläder till tjejlaget som ska på träningsläger under sommaren kan långärmade träningströjor dam behövas. Därför är tipset att tänka brett och mångsidigt och satsa både på kortärmade och långärmade träningströjor till damlaget.

Under höstsäsongen är dessutom långärmade träningströjor för dam särskilt praktiskt. Särskilt när det regnar och är ruskigt ute. Långärmade träningströjor för dam i tekniskt material är ofta lite resistenta och håller vattnet borta. Därför är det viktigt att även ha långärmade alternativ tillhands. De långärmade träningströjorna kan dessutom tjejerna ha under det ordinarie matchstället under de kyligare perioderna.

Vilka storlekar behövs?

Du får helt enkelt utgå från åldern på tjejerna i laget, men även om det rör sig om samma åldersspann varierar ofta storlekarna. Därför bör du investera i flera storlekar, dock med fokus på den de flesta av spelarna använder. För att undvika för många av fel storlek kan du innan köpet be tjejerna att ange sin storlek. Då har du ett ungefärligt upplägg att utgå från.

Observera dock att märken och tillverkare har olika storlekstabeller och mått. Ta gärna egna mått och jämför sedan med storlekarna du planerar att köpa.

Tips för att täcka utläggen

Det kostar så klart att köpa nya kort- och långärmade träningströjor till damlaget. Ofta är det en tuff utgift för en vanlig svensk fotbollsklubb och det kan behövas tilltag för att täcka kostnaderna. Sponsorer är ett vanligt sätt för att göra inköpet av långärmade träningströjor till både dam och herrar mindre ansträngande för klubbens budget. Det innebär att företag får möjligheten att investera en peng i klubben mot utbytet att exponeras på träningströjorna. En logo på bröstet eller kanske en slogan på ryggen.

Ett annat tips är att samla in pengar till klubben genom att exempelvis sälja lotter eller erbjuda kommunen hjälp med något praktiskt. Det gäller att tänka kreativt och hitta intressanta upplägg som lockar företagare och kommunen att investera i den lokala fotbollsklubben!