Renovera klubbens omklädningsrum

Det skulle minst sagt vara spännande att vara väggarna i ett omklädningsrum och ta del av hemlig taktik och snack inför match. Omklädningsrummet spelar en viktig roll för fotbollsklubbar då det är här fotbollen förenar kompislivet. Därför bör klubbar måna om en trevlig och fräsch miljö i rummet.

I den här artikeln får du de bästa tipsen på hur klubben eller föreningen kan renovera omklädningsrum till en rimlig prislapp. Snygg inredning och trevlig fotbollsmiljö till ett pris som inte kostar skjortan!

Fräsch lokal med ny toalettstol

Ett omklädningsrum ska knappast vara lyxigt, det handlar inte om det, men däremot trevligt och välkomnande. Här ska klubbens egna lag liksom motståndare känna sig taggade och bekväma. En ofräsch lokal som har inredning och installationer från forna dagar är något som bör åtgärdas. Det behöver inte bli kostsamt att renovera om rätt produkter väljs.

Börja med att se över de fasta installationerna i omklädningsrummet såsom toalettstol, hyllor, skåp och duschutrymmen. Ett enkelt byte av toalettstol är inte svårt med tanke på hur lätt det går att handla prisvärda toalettstolar online. Samtidigt är det en åtgärd som genererar stor förändring och spelarna kommer att uppleva miljön betydligt mer modern. Någon lyxig toalettstol behövs inte, det räcker med en eller flera toalettstolar av hög kvalitet i standarddesign. Å andra sidan är en vägghängd toalettstol både snygg och relativt billig.

Utöver installationer som toalettstol och annat är det viktigt att kontrollera eventuella fuktskador. Här kan det vara särskilt smart att titta noggrant intill och i närheten av den plats där toalettstolen står. Gamla toalettstolar har en tendens att läcka och det kan skapa fuktskador på golv och väggar intill.

Dekoration och inredning

Det klassiska omklädningsrummet är i regel sterilt i den mening att dekorativa inslag inte är särskilt vanligt. Med lite mer färg och liv i omklädningsrummet kan en hel ny känsla skapas och det behöver inte kosta mycket alls.

Ett tips är att dekorera väggar med inramade bilder från klubbens historia, men även foton som förmedlar spelarnas samhörighet. Be medlemmar att kika igenom album och telefoner i jakt på fotbollsbilder som relaterar till klubben. Rama in bilder och foton med enkla stilrena ramar och dekorera som collage på väggarna!