Diego Armando Maradona

Vi har tidigare på den här bloggen publicerat övergripande inlägg om saker som spansk, tysk och engelsk fotboll. I det här inlägget ska det handla om en av fotbollshistoriens största individualister: Diego Armando Maradona. Kanske tidernas bästa fotbollsspelare.

Maradona fick några få korta år på toppen, det var en minst sagt explosiv karriär. Under de åren var han tränad till max. Hos Gorilla Sports kan du påbörja din resa mot att träna dig till toppen av din förmåga. Till exempel säljer de ett komplett paket för bänkpress som inkluderar allt du behöver – viktskivor, skivstång och annat. Allt till bra priser och hög kvalitet!

Maradona föddes 1960 i en av Buenos Aires fattigaste förorter. Redan från tidig ålder visade han sig ha en stor fotbollsbegåvning. 15 år gammal började han spela på professionell nivå samtidigt som hans lön försörjde hela hans familj. 1982 gick flyttlasset till Barcelona och därmed inleddes hans internationella spelarkarriär. Sina mest framgångsrika år skulle han dock tillbringa i det lilla italienska fotbollslaget Napoli. Det var under sin sejour där som Maradona skulle uppnå en smått gudalik status när han förde laget till inte bara en utan två ligasegrar. Det var dessutom de första gångerna Napoli överhuvudtaget vann Serie A, eller ens konkurrerade om topplaceringar. Under samma period förde han dessutom Argentinas fotbollslandslag till seger i fotbolls-VM 1986.