Engelsk fotboll

Finns det något mer klassiskt än engelsk fotboll? Tuffa och hårda matcher i ösregn engagerar folk över hela världen. Dock har det hänt mycket sedan den klassiska och stenhårda fotbollen som var populär under 80-talet. Idag har många sydeuropeiska och sydamerikanska spelare värvats till ligan, vilket gjort spelet mer tekniskt. Dessutom är det så fotbollen ser ut idag.

Engelsk fotboll har länge engagerat svenska fans ända sedan Stryktipset såg dagens ljus i Sverige. Det går ut på att du ska tippa rätt på tretton engelska matcher, och det går att spela än idag. Att tippa kan också göra det roligare att följa matcherna då det står lite mer på spel.

Var ska man egentligen börja här? Det finns så otroligt många klassiska lag i denna liga att det blir svårt att sammanfatta. Tittar vi bakåt i tiden var ju Nottingham Forest ett riktigt storlag som även lyckades gå igenom ligan obesegrad. En bedrift som ju bara har upprepats av Arsenal, när vår egen Fredrik Ljungberg var en del av truppen. Även Liverpool är ju en härlig och klassisk klubb med många trogna fans i Sverige. Här har många av fotbollsvärldens giganter satt sin fot. Till sist vill vi också nämna Manchester United som med David Beckham och Ryan Giggs i spetsen var en vinstmaskin få kunde mäta sig med. Eran under sir Alex Ferguson är någonting som fotbollsvärlden aldrig kommer att glömma. Numera är det dock det andra Manchesterlaget som dominerar, och som är försvarare av Premier League-titeln.